Tánciskola

A világa

KREADANCE Tánciskola 2006-ban alakult Kalmár Eleonóra vezetésével és Csaba Árpád közreműködésével.
Kreadance jelentése kreatív tánc.

Egyesületünk fő profilja a táncoktatás, amelyen belül rendkívül  széles műfaji skálát képviselünk.
A tánciskolánkban a hip-hop a klasszikus balett és a jazz táncstílus elemeire épülő moderntánc oktatásával foglalkozunk. Ezen kívül sok más irányzat lépéseit is becsempésszük olykor, hogy még színesebbé varázsoljuk az előadást. Az egész produkciót egy kerettörténetbe foglaljuk, hogy ez a „stíluskavalkád” mégis jól meghatározó egységet alkosson, s így a laikus néző számára is élménnyé váljon. A végeredmény egy olyan táncos showműsor, amely dinamikus, izgalmas és minden korosztály számára élvezhető.

Az első évben a hip-hop és a klasszikus balett alaplépéseinek tanulásával kezdenek a gyerekek. Elsősorban az állóképesség  fejlesztésére, izolációs technikák elsajátítására  a dinamikus mozgás és a ritmus összehangolására fektetjük a hangsúlyt. Igyekszünk egyénileg is mindenkinek segíteni a fejlődésben.
A formációs tánc lényege a precizitás, ezért fontos, hogy a csoportban minden gyermek egyformán jól tudja a tánclépéseket.   

A második évben az alapok mellett a jazz és showtánc elemeket is oktatjuk.  Nagyobb hangsúlyt kap a tartásjavítás az egyensúlyérzék és a mozgáskoordináció fejlesztése.

A harmadik évben már a látványosabb és a nagyobb ügyességet igénylő elemeket tanítunk a növendékeinknek, amelyekhez természetesen nagyobb állóképesség szükséges. A fentieken kívül leginkább a „mélyizmok” fejlesztésével, erősítésével és azok nyújtásával is foglalkozunk.

A mozdulatok csak akkor válnak „színpadképessé” ha tartalma, célkitűzése a formával összhangban van. 
A gyakorlat pedagógiai célkitűzése határozza meg a mozdulat formáját, zenéjét, technikáját, térformáját. 
A mozdulat tehát eszköz, az erő, az ügyesség, a koordináció, hajlékonyság, a szép tartás, a harmonikus mozgás kifejezése. 
A színpadi szereplés minden esetben a tanulás, a felkészülés, az öntevékenység, a fantázia, a közösségi érzés kibontakozását, a művészi beleélés képességének fejlesztését kell szolgálnia. 
A produkció ne „önmaga mutogatásáért” , a közönség tetszés nyilvánításának kedvéért történjék, hanem a szereplés pedagógiai céljaiért, 
az alkotás eredményének bemutatásáért.

Mindezeket csak vidám, kitartó és következetes gyermekeknek ajánljuk, akiknek fontos a mozgás, az egészség megőrzése és számukra a TÁNC: művészet, sport, egészség, hobbi, szerelem.

A hobbi csoportjainkat azoknak ajánljuk, akik kötöttségek nélkül csak mozogni és táncolni szeretnének velünk. Sok játék és játékos mozgásfejlesztés jellemzi ezeket a csoportokat:

Mini Manók:

első lépések nálunk…

Gyermek hobbi:

vedd lazán és táncolj vidáman

Versenycsapat:

légy részese a versenycsapatnak

Élménytáborok

Minden évben külön figyelmet szentelünk, hogy táborainkba jelentkező gyermekek jó élményekkel távozzanak, éppen ezért évről évre rengeteg színes programmal készülünk ezekre a táborokra.
Vetélkedők, kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, pancsolás, akadályversenyek csak egy szelete ezeknek a programoknak ahová mindenki számára van hely, nem csak a tánciskolánkba járó gyermeknek.

Szalagavató táncok

Vállaljuk szalagavató táncok koreografálását és betanítását.
Az osztályok álmait-vágyait szem előtt tartva készítünk egyedi koreográfiákat a felmerülő igények szerint.

Anyuka tánc

Mert nem csak a húszéveseké a világ!
Speciális programunk általában tavasszal indul és célja a táncos növendékeink szüleinek egy kellemes kikapcsolódási lehetőség biztosítása. Minden évben egyedi koreográfiát tanítunk, melyek csúcspontja a nyárnyitó táncbemutatónkon való fellépés, melynek általában vastaps az eredménye.
Minden vállalkozó szellemű anyukát ( idéntől pedig apukát is ) várunk, hogy meglephessük a gyermekeket.

Edzőtábor

minden év augusztusában szervezzük meg a Kreadance Tánciskola edzőtáborát, melyen a versenyezni vágyó és már versenyző növendékek vesznek részt.
Vendégtanárok segítenek az új táncstílusok elsajátításában és a gyermekek fejlesztésében.
A vendégtanárokon kívül az egyesület tanáraitól is tanulnak a növendékek így kimaxoljuk a fejlődést.

Fellépések

Tánciskolánk fellépéseket vállal nem csak Budapest területén, hanem országos szinten
Céges rendezvényeken, gyermeknapokon, fesztiválokon és városi ünnepségeken egyaránt megtalálhatóak az egyesület hobbi és versenyző csoportjai.
Kreatív showműsorunkkal, színes és ötletes koreográfiáinkkal célunk a nézők elkápráztatása, mely kiváltja belőlük a „WOW” érzést !

Versenyeztetés:

A Kreadance Tánciskola arculatához tartozik a gyermek és junior versenycsoportok kinevelése. Csapatainkkal évről évre a hazai és nemzetközi táncversenyek résztvevői vagyunk. Európa több országába járunk rendszeresen, hogy gyermekeink tanuljanak több ország táncosaitól, ismerkedjenek más kultúrákkal és tanulják az idegen nyelvet.
A versenycsapatoknak heti 2-3 alkalommal tartunk edzést.

Karácsonyi Ünnepségek

Tánciskolánk decemberben immáron sokaik alkalommal szervezi meg ”ingyenes” karácsonyi rendezvényét, melyen a tanítványok az edzőkkel közösen ünnepelnek, aminek a szülő is a részese.
Ezen az ünnepségen ajándékozzuk meg a gyermekeket, búcsúztatjuk az óévet és köszönjük az új esztendőt.

Nyárnyitó Táncbemutató

A tánciskolánk történetének A Nyárnyitó Táncbemutató jelenti a csúcspontot.
Minden évben egy alkalommal, általában júniusban kerül megrendezésre ez a nívós ünnepség, ahol az adott évadban hozzánk járó növendékek mutatják be az abban az évben megtanult koreográfiákat
Kulturált Színházi körülmények között, ajándékokkal és meglepetés produkciókkal rendezzük meg ezt a két órás ünnepséget.

Jelentkezz Tánciskolánkba!

Légy te is tagja vidám csapatunknak!

Vedd fel velünk a kapcsolatot, érdeklődj csoportjainkról: